Lej Soundboks – Prismatch og intet depositum

Soundboks 3 vs → Sammenligning med bl.a. Soundboks GO

En Soundboks 3 og to Soundboks GO - se mere på shareboks.dk

Med en trådløs Bluetooth-højtaler er der rig mulighed for at transportere festen derhen, hvor du har lyst.  Som med næsten alle andre produkter i verden varierer kvaliteten dog ud fra både mærke og pris. Derfor har vi lavet denne Soundboks GO vs Soundboks 3 vs Soundboks 2 vs JBL sammenligning.

Trådløse højtalere er forbundet via Bluetooth, og er på den måde med til at give en dejlig ledningsfri oplevelse, når man skal sætte gang i festen. Markedet for trådløse højtalere er kæmpestort og har et væld af muligheder, og det kan derfor være vanskeligt at navigere rundt i de forskellige modeller og deres forskellige funktioner og features. 

Vi har valgt at sammenligne de, i vores optik, bedste Bluetooth-højtalere, så DU har nemmere ved at finde den model, som passer bedst til dig og dine behov.

Sådan har vi sammenlignet

Herover for finder du den hurtige sammenligning af Soundboks 3 vs Soundboks GO vs JBL vs Soundboks 2.

Vi har i sammenligningen valgt at se nærmere på de ting, vi oftest bliver spurgt om, når det kommer til Soundboks.

Det drejer sig om:

 • Pris
 • Batteritid
 • Design
 • Lyd og funktioner

og så har vi krydret det med vores egen vurdering.

Soundboks 2

SOUNDBOKS 2 – KRAFTFULD LYD TIL EN LAV PRIS

Hvis Stig Tøfting havde været en højtaler, så var han uden tvivl en Soundboks 2 – med et brutal design, et logo der kunne ligne et rocker-rygmærke og en volumeknap der kan skrues op på 11, har Soundboks altså formået at skabe et monster af en højtaler. 

 
Sammenligning af Soundbokse

Før vi går i dybden med alt det tekniske omkring funktioner og features, så lad os tage et kig på designet. Det er først og fremmest vigtigt at slå fast, at det som altid, er det indre der tæller – og gudskelov for det, for udseendet på generation 2 er ifølge redaktionen ikke et kønt syn. Designet på Soundboks 2 skriger af, at den er skabt til at modtage tæsk og pisstøv i en camp på Roskilde Festival. Det betyder, at du blandt andet får en forstærker, der kan holde til det meste. Kabinettet er lavet i birketræ med en ramme lavet af aluminium, og indgangen til batteriet er forstærket, så batteriet ikke bliver beskadiget. Dertil vejer Soundboks 2 ikke mere end 15 kilo samtidig med, at den har et indbygget håndtag i hver side, hvilket gør den utrolig nem at transportere rundt. 

 

Specifikationer

 • 66 x 43 x 32 cm.
 • 15 kg.
 • To 10” woofere på 96 dB.
 • En 1” neodym silkedome tweeter på 96 dB.
 • Frekvensrækkevidde på 40Hz – 20kHz.
 • Bluetooth 3.0 og 20 meters rækkevidde.
 • Udstyret med 3.5mm jack-stik.
 • Vejr- og stænkresistent.
 • Simpel brugerflade.
 • Op til 40 timers batterilevetid og kun 3.5 timers genopladning.

Selvom højtalerens styrker ligger i holdbarhed og lydniveau, så har designet stadigvæk fået et løft i forhold til sin forgænger fra generation 1. Soundboks 2 er nemlig sort og meget neutral – det eneste som udfordrer det neutrale look, er det stålfarvede logo, der sidder øverst i venstre hjørne på frontsiden. Dermed ikke sagt at holdet bag Soundboks kom i mål med designet på generation 2, men det var et skridt i den rigtige retning trods alt. 

Hvad har den så at byde på?

Når snakken kommer til de tekniske specifikationer, er der kun få ting, vi vurderer, er værd at nævne. Soundboks 2 har en batterilevetid på op til 40 timer. Dette skal dog tages med forbehold, da batteritiden på 40 timer kun gælder ved afspilning på middel volume. Foretrækker du derimod at spille på max volume uafbrudt, kan du forvente en batterilevetid på omkring otte timer – hvilket for langt de fleste fester også er mere end rigeligt. Med sine 122dB – som ifølge Høreforeningen ligger på et niveau mellem en kædesav og smertegrænsen – er en Soundboks 2 også i stand til at spille en fest op på langt over 100 mennesker, den kan tilsluttes på under et halvt minut via Bluetooth og kan få skiftet batteri på fem sekunder hvis festen skulle vare mere end otte timer – alt sammen til en fremragende pris på 6.499,- kr. 

Vi har efterhånden udlejet Soundboks 2 i mere end fire år, og vores klare opfattelse er, at lejerne især er begejstret for den markante bas og robuste forstærker, som Soundboksen har. Derudover oplever mange en mere højlydt lyd, end hvad tilfældet er på nogle af de nye generationer i form af Soundboks 3 og Soundboks Go. Så er du villig til at gå på kompromis med den mere harmoniske lyd, er anbefalingen herfra, at du seriøst overvejer en Soundboks 2, da lyden for mange virker højere og mere brutal. 

Fordele og ulemper ved Soundboks 2

Fordelene ved Soundboks 2 er mange, og samtidig er ulemperne få. Der vil nu kort blive opstillet plusser og minusser, så du hurtigt kan blive klogere på, om en Soundboks 2 skal være din næste trådløse højtaler.

Kigger vi først på plussiden, så scorer Soundboks 2 topkarakter på lyd, forstærker og batteritid. Hertil kan man dog stille sig selv spørgsmålet, om den brutale lyd også er nødvendig. For er man på udkig efter en brusebadshøjtaler, eller en bordhøjtaler til at spille baggrundsmusik i køkkenet, findes der andre bedre løsninger. Prisen på en Soundboks 2 er også lavere end prisen på en Soundboks 3, hvilket naturligvis er med til at gøre den yderligere interessant.

Kigger vi mod minussiden, så ser vi faktisk et stort minus i, at kuglerne på hjørnerne kommer så let til ridser, som det er tilfældet. Hjørnerne skal ikke meget mere end at strejfe andre overflader, for at der opstår ridser og skræmmer – Et problem man er kommet til livs på den nye Soundboks 3, hvor kuglerne er lavet af gummi i stedet for aluminium. Du bør derfor overveje, om din Bluetooth-højtaler også skal stå til pynt i stuen – hvis det er tilfældet, så bør du nok kigge mod andre løsninger end en Soundboks 2.

Det skal naturligvis også nævnes, at Soundboks 2 er begrænset på funktioner og features. Faktisk har den nærmest ikke forbedret sig på det punkt i forhold til sin forgænger, hvilket udgør et kraftigt minus i bogen.

 

Soundboks 2 vs 3

Kort fortalt er Soundboks 3 en forbedret version af Soundboks 2, med en lidt større størrelse, bedre lydkvalitet, længere batteritid og ekstra funktioner. Vi vil derfor til hver en tid anbefale, at man bruger en ekstra sum penge på en Soundboks 3 fremfor en billigere Soundboks 2. Vi vil herunder uddybe hvorfor: 

Soundboks 2 og Soundboks 3 er begge bærbare Bluetooth højttalere, der er kendt for deres kraftfulde lyd og holdbarhed. Mens begge højttalere har lignende egenskaber, er der også nogle vigtige forskelle at overveje, når man sammenligner dem.

Højttalerstørrelse: Soundboks 2 har en størrelse på 64 x 43 x 32 cm og vejer 15 kg, mens Soundboks 3 har en størrelse på 66 x 43 x 32 cm og vejer 16 kg. Dette betyder, at Soundboks 3 er lidt større og tungere end Soundboks 2.

Lydkvalitet: Både Soundboks 2 og Soundboks 3 leverer en utrolig god lydkvalitet med høj volumen og klare detaljer. Men Soundboks 3 har en klart  forbedret lyd, som vurderes at være langt mere harmonisk end det er tilfældet på Soundboks 2. 

Funktionalitet: Både Soundboks 2 og Soundboks 3 har lignende funktioner og forbindelsesmuligheder, inklusive Bluetooth, AUX og XLR input, men med en Soundboks 3 har man også mulighed adgang til Soundboks’ nye app-system, som giver adgang til løbende opdaterer og lang række af andre ting. Disse kan du enten læse mere om længere nede eller i vores anmeldelse af Soundboks 3.

Pris: Soundboks 3 er generelt dyrere end Soundboks 2. Soundboks 2 kan udelukkende købes på det brugte marked, mens Soundboks 3 koster 7499,- kr. 

Fordele

Ulemper

Soundboks Go

SOUNDBOKS GO – LET AT BÆRE, SVÆR AT HOLDE UD

En kraftig og frygtindgydende Soundboks i miniudgave, der er skabt til at forstyrre al fred og idyl, uanset hvor man bringer den. Det er en mindre udgave end de versioner, man hidtil har set præge gadebilledet. Dog er det stadigvæk et bastant produkt med en kampvægt på lige knap 9 kilo.

 
Soundboks 3 vs. Soundboks Go
Hvad har den at byde på ?

Den er udstyret med et håndtag i toppen, og derudover er der mulighed for at tilkøbe en bæresele, hvis man skal fragte sin Soundboks Go over længere afstand. 

Designet er tæt på at være en tro kopi af Soundboks 3, som er et stilrent design med signaturlogoet i venstre hjørne. Kabinet og gitter er lavet af polykarbonat samt stødabsorberende silikonefødder. Dertil er den forsynet med en IP65-certificering, der gør højtaleren modstandsdygtig overfor de fleste flydende væsker. Batteriet er også det akkurat samme som der er i generation 2 og 3. Soundboks Go kan dog ikke spille ligeså højt og kraftfuldt som de større modeller, hvorfor batterilevetiden også er længere ved afspilning på fuld styrke. Soundboks Go skulle ifølge Soundboks’ egen side kunne holde 10 timer ved fuld styrke, hvilket altså er længere tid end på de øvrige modeller. 

Specifikationer

 • 5.199,- kr 
 • 10″ woofer, 1″ tweeter, 2 x 72 W, klasse D-forstærkere 
 • Tilslutning via BT 5.0, TeamUP, minijack 
 • Batteri – 99,84, op til 40 timer 
 • 459 x 316 x 266mm, 9,2 kg
 • IP65-klassificeret

Kigger man på funktionerne på Soundboks Go, er det værd at bemærke, at udvalget af tilslutninger er mindre end på Soundboks 3. Begge er naturligvis udstyret med Bluetooth og minijack, men XLR og fuldstørrelses jack er altså ikke en mulighed med Soundboks Go, hvorfor den altså ikke i samme grad egner sig til større konferencer og private udendørskoncerter hvor der skal tilsluttes mikrofon med XLR. Den større model 3 er til det formål mere egnet. Der er dog stadig features, som er bibeholdt. Soundboks Go kan nemlig også sammenkobles med andre Soundbokse (5 stk) via den populære TeamUP funktion. Betjeningen er stort set 1:1 mellem Soundboks Go og Soundboks 3 med et volumehjul og et par knapper til fysisk kontrol. Det er også samme app, man bruger, og her vil der også stadigvæk være mulighed for tilpasning. Her er det muligt at justere lydprofilen på sin Soundboks, så man kan skrue op og ned for peak-punkterne, justere niveauet af bass og meget mere. 

Bassen er til debat

Med 121 dB er Soundboks Go i stand til at give en koncertlignende følelse, når volumehjulet drejes om på niveau 11. Lydstyrken ligger lige nøjagtig under SB2, men stadig ifølge Høreforeningen på et stadie mellem en kædesav og det de kalder “Smertegrænsen”.

10″-basenheden får nogle meget dybe frekvenser med – i nogle genrer fungerer det – men ved andre er det med til at mudre lydbilledet. Hip-hop, moderne popmusik og r’n’b lader til at have gode vilkår, mens rockmusik og 80’er pop og festmusik tilbage fra 70’erne har svært ved at blive gengivet optimalt. En del af problemet vil man kunne komme til livs via lydindstillingerne i appen, men det er desværre kun delvist. 

Selvom Soundboks Go er betydeligt mindre end Soundboks 3, så spiller den tæt på ligeså højt – i de forkerte hænder vil den altså kunne skabe stor splid i nabolaget. Men hvis man er til absurd kraftig bas og stærk volume, så leverer Soundboks Go varen på trods af sit kompakte format. 

Soundboks go vs Soundboks 3

Soundboks Go og Soundboks 3 er to af de nyeste skud på stammen fra Soundboks. De har begge en kraftfuld lyd, er lette at transportere og er velegnede til brug i forskellige udendørs og indendørs miljøer. Her er nogle af de vigtigste forskelle og ligheder mellem Soundboks Go og Soundboks 3:

Størrelse og vægt: Soundboks Go er mindre og lettere end Soundboks 3. Den måler 31,5 x 18,5 x 44,5 cm og vejer kun 9,2 kg, mens Soundboks 3 måler 66 x 43 x 32 cm og vejer 16 kg . Dette betyder, at Soundboks Go er mere bærbar og lettere at tage med sig på farten.

Lydkvalitet: Både Soundboks Go og Soundboks 3 har en kraftfuld lyd og en god bas. Dog har Soundboks 3 en højere maksimal lydstyrke og en mere detaljeret lyd.

Funktionalitet: Både Soundboks Go og Soundboks 3 har Bluetooth, AUX og XLR-input samt adgang Soundboks app-systemet. På funktionalitetssiden er der altså ikke den helt store forskel. 

Pris: Soundboks Go er generelt billigere end Soundboks 3. Mens Soundboks Go kan købes for ca. 5199 kr., koster Soundboks 3 typisk mellem 6499,- kr. og 7499,- kr. afhængigt af om der er tilbud eller ej.

Samlet set er både Soundboks Go og Soundboks 3 fremragende valg af bærbare højttalere med høj kvalitet. Soundboks 3 er større og dyrere, men leverer en langt højere- og detaljeret lyd. Soundboks Go er mindre og lidt lettere at transportere. Er lydoplevelsen det der betyder allermest for en, så er der ingen tvivl om, at det er en Soundboks 3 man skal vælge. Overalle vurderes Soundboks 3 til at være en mere komplet højtaler en Soundboks GO.

Generelt om Soundboks Go

Soundboks Go pris

En Soundboks Go koster på nuværende tidspunkt 5199,- kr. på Soundboks’ egen hjemmeside. Der er endnu ikke givet rabatter på den nye Soundboks Go, så prisen findes ikke billigere end det.

Soundboks Go vægt

Soundboks G0 vejer ikke mere end 9,2 kg, hvilket altså cirka er 6 kg mindre end Soundboks 3. Den er derfor ideel hvis du har brug for god lyd til et udendørs arrangement 

Hvor højt spiller en Soundboks Go

Soundboks Go kan præstere hele 121 dB, som er nok til at give dig en koncertlignende følelse, hvis der skrues op på lydniveau 11. Selvom det kan virke tilstrækkeligt, så er det stadigvæk en del under storbroren Soundboks 3, som har hele 126 dB i sig. 

Fordele og ulemper ved Soundboks Go

Fordele

Ulemper

Soundboks 3

Soundboks 3 – harmonisk og brutal på samme tid 

Soundboks generation 3 er både brutal, rå og harmonisk på samme tid. Den skaber autoritet i nabolaget, og bliver altid festens base og midtpunkt. Den kan spille op til dans i 40 timer ved middel volume, og hvis det ikke er nok, kan batteriet skiftes på 10 sekunder. 

 
Soundboks 3 vs. Soundboks Go
Stilrent ydre

Ved første øjekast ligner den sorte firkantede kasse med runde hjørner egentligt sin forgænger, på trods af at den angiveligt skulle være designet fuldstændig fra ny af. Det skal dog retfærdigvis siges, at den nye Soundboks 3 har et lidt mindre hardcore look, og altså dermed ikke fremstår nær så malplaceret ved siden af fars B&O-anlæg.

Frontgitteret og logoet er udskiftet, og erstattet af et langt mere gennemsigtigt gitter, hvor højtalerenhederne tydligere ses. Logoet er blevet langt mere stilrent og enkelt end det tidligere, som gav de fleste mennesker Brian-vibes. Hjørnerne på Soundboks 3 er lavet i silikone, hvilket faktisk er en ret undervurderet detalje. Alle der har haft en Soundboks 2, ved i hvert fald, hvordan hjørnerne nærmest kunne blive ridset af bobleplast eller flamingo.

Selvom der ikke er sket meget på den nye Soundboks 3 i forhold til design, så er vores subjektive holdning stadigvæk, at der er sket positive ændringer i forhold til forgængeren, Soundboks 2.

Specifikationer

 • Lydtryk på op til 126 dB.
 • Kan parres trådløst med op til 4 x Soundboks 3 eller Go.
 • Tilslutning til mikrofon.
 • DJ mixer og instrumenter.
 • Bluetooth 5.0.
 • Dedikeret app med mange fede funktioner.
 • Batteritid op til 40 timer (ekstra batteri fås separat).
 • Holder til både regn, sne, kulde og varme.
Ren og hård bas

Bassen er både renere og hårdere end hos sine forgængere samtidig med, at lydstyrken også er steget fra 122 dB på Soundboks 2 til hele 126 dB på Soundboks 3. Hvis det stadigvæk ikke er nok til at få lilletåen til at stritte, så tillader Soundboks 3 dig også at tilkoble fire andre Soundboks 3 eller Soundboks Go for at give en komplet stereo oplevelse.

På lydfronten må man altså sige, at Soundboks har formået at grave et spadestik dybere, og optimeret lyden på Soundboks 3 i forhold til den tidligere Soundboks 2.

Komplet pakke af funktioner og features

Når det kommer til lyd og lydinstillinger kan der på Soundboks 3 vælges mellem Bass+, Power og Indoor samt Custom EQ, som tillader dig at øge eller dæmpe niveauerne af de forskellige frekvenser i et signal via Soundboks’ egen app. Forgængeren, Soundboks 2, besidder til sammenligning kun to funktioner i form af indoor og outdoor.

Det er primært på denne front, hvor Soundboks 3 afviger fra Soundboks 2, da denne ikke er udstyret med et App-system. Pro panel er også en del af app-systemet, som tillader dig at tilslutte højtaleren til mikrofon, guitar eller andet instrument, og med en volume som har et spænd på mellem 0 – 11 er der altså ingen undskyldning for ikke at svinge smørhofterne.

Appen er også udstyret med en TeamUp funktion, som tillader dig at sammenkoble op til hele fem Soundbokse sammen på samme tid via SKAA-teknologi. En funktion som er sindssygt populær, og som helt klart er en af de største mangler ved Soundboks 2. Et kæmpe must at prøve, hvis man vil have den fedeste musikoplevelse til sit arrangement. Alle disse forskellige features vil blive opgraderet løbende, hvilket formodentligt gør levetiden på Soundboks 3 længere end 2. Generations modellen. Det er med andre ord ikke en tilfældighed, at vi kun udlejer Soundboks 3

Fordele og ulemper ved Soundboks 3

Fordele

Ulemper

Jbl 1000

JBL partybox 1000 – massere af lys og lyd 

Når sommerens festlige anledninger banker på døren, skal der selvfølgelig være ordentlig lyd, og så nytter det bare ikke særligt meget med små høflige Bluetooth-højtalere – Du skal have et anlæg med muskler, og det har JBL Partybox 1000

 
Soundboks 3. vs JBL 1000
Mere om Jbl 1000

Det er en højtaler, der er skabt til at give en levende, delikat og bølgende lydoplevelse til musikelskere og professionelle. Ved hjælp af knivskarp markedsindsigt er JBL et skridt foran, og kombinerer kunstig intelligens med fantastiske lydeffekter og et design som på mange måder er innovativt 

 

Specifikationer

 • Bluetooth
 • Frekvensområde: 30 Hz – 20 kHz
 • Lyseffekter
 • Input: RCA L / R, USB, 3,5 mm AUX, Mic / Guitar
 • Output: RCA L / R
 • TWS (True Wireless Stereo), forbind 2 festhøjttalere
 • Bas-boost
 • 470 x 450 x 1150 mm
 • Vægt på 31,2 kg.
 • 1100W
Musik der går lige i hjertet

JBl Partybox 1000 er konfigureret med maksimal power på 1100W. Den arver altså JBLs ikoniske lydeffekter og bruger energisk musik til for alvor at sætte ild i festen. 

Samtidig er højtaleren udstyret med en massiv højkvalitets diskant, to 7-tommer mellemtonehøjttalere og en unik designet 12-tommer woofer i bunden, som giver en bølgende diskant og en kraftig bass.

På lydfronten må man altså sige, at Soundboks har formået at grave et spadestik dybere, og optimeret lyden på Soundboks 3 i forhold til den tidligere Soundboks 2.

Din næste Dj pult er ikke en Dj pult

Som DJ for hele festen får du muligheden for at stjæle spotlight og vise dig selv frem. JBL Partybox 1000 kan programmeres til at forbinde til eksterne enheder, så forskellig typer musik kan vælte scenen. Den er også udstyret med en DJ pult, der er yderst velegnet til festoptrædener.

Helt eksklusivt har den også mulighed for at levere et lysshow i en masse blændende farver samtidig med, JBL Partybox 1000 tilbyder mere end 80 forskellige lydeffekter til musikken inklusiv forudindstillede lydindstillinger. Selv til live karaoke kan den levere karaoke-lydjustering, herunder ekkojustering, mastervolumejustering og meget mere for at imødekomme festens forskellige behov. 

På lydfronten må man altså sige, at Soundboks har formået at grave et spadestik dybere, og optimeret lyden på Soundboks 3 i forhold til den tidligere Soundboks 2.

Hvem bør købe en Jbl 1000?

JBL Partybox 1000 er helt klart i toppen af batteridrevne Bluetooth-højtalere på grund af dens betydelige kraft, fremragende lyd og levende lyseffekter. Med det sagt egner højtaleren sig rigtigt godt til DJ’s, musikere og andre hyppige begivenhedsholdere. Er budgettet ikke til at smide i omegnen af 7.490,- kr. så findes der et væld af mindre PartyBox-modeller med lignende funktioner, men til en pris der er mere spiselig.

Er man derimod hyppig festivalsdeltager, og dermed ønsker at medbringe din Bluetooth-højtaler, så er JBL Partyboks 1000 ikke løsningen for dig. Først og fremmest siger vægten hele 31,2 kg, hvilket altså er lige knap 20 kilo mere end de største Soundboks-modeller. Derudover er batterilevetiden ikke mere end 18 timer ved middel volume samtidig med, at der ikke er nogen batteryswap muligheder for JBL-højtalere på festivalerne. 

Der altså ingen tvivl om, at JBL Partybox 1000 scorer højt på lyd og funktioner, men når det kommer til mobilitet og anvendelighed på festival, er den særdeles udfordret.

Helt eksklusivt har den også mulighed for at levere et lysshow i en masse blændende farver samtidig med, JBL Partybox 1000 tilbyder mere end 80 forskellige lydeffekter til musikken inklusiv forudindstillede lydindstillinger. Selv til live karaoke kan den levere karaoke-lydjustering, herunder ekkojustering, mastervolumejustering og meget mere for at imødekomme festens forskellige behov. 

På lydfronten må man altså sige, at Soundboks har formået at grave et spadestik dybere, og optimeret lyden på Soundboks 3 i forhold til den tidligere Soundboks 2.

Fordele og ulemper ved JBL 1000

Fordele

Ulemper

Øvrige anmeldelser

Det er en super ide at læse anmeldelser / sammenligninger af elektronik før man beslutter sig for at betale en stor sum penge for noget – det gælder ikke kun i Soundboks-universet men på hele elektronikmarkedet. Du kan derfor med fordel hoppe ind på gamerxperten.dk og læse deres anmeldelser – så går du ikke galt i byen hvad computere og gamerudstyr angår.

 

forfatter:

Del opslaget: 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Frivillig Smukfest

frivillig Smukfest

Frivillig på Smukfest 2024 Hvis du overvejer at blive frivillig til Smukfest 2024, så er denne guide lige noget for dig. Her får du et

Læs mere
Volt Roskilde Festival

Volt Roskilde Festival

Et hurtigt overblik: 1. Soundboks / Batteryswap 3. Lockers 2. Soundlock 4. Volt charging service 1. Din Guide til Batteriswap på Roskilde Festival 2024 Roskilde

Læs mere
Kongespil regler

Kongespil regler

Kongespil regler Forestil dig et spil, der tager dig med tilbage til vikingetiden, et spil, hvor strategi og sjov går hånd i hånd. Det er

Læs mere