Lej Soundboks – Prismatch og intet depositum

Roskilde festival frivillig [2024] – alt du skal vide inden du ansøger!

Roskilde festival frivillig

Frivillig på Roskilde Festival 2024

Velkommen til en dybdegående guide for alle, der overvejer at blive frivillig på Roskilde Festival 2024. Roskilde Festival, kendt for sin fantastiske atmosfære og musikalske mangfoldighed, er også et sted, hvor frivilligt arbejde spiller en afgørende rolle. Hvert år vælger omkring 30.000 glade festivalgængere at bidrage som frivillige, hvilket er essentielt for festivalens succes.

Hvad indebærer det at være frivllig?

At være frivillig på Roskilde Festival er ikke bare en gratis billet til musik og sjov. Det er et ansvar og en forpligtelse. Du skal enten arbejde 24 eller 32 timer afhængigt af, hvordan du vælger at fordele dine vagter. Disse timer er spredt over festivalens varighed, så du får stadig masser af tid til at nyde koncerterne og de mange campfester.

Her er fem grunde til at blive frivillig:

 1. Gratis adgang til festivalen: Lad os starte med det åbenlyse – som frivillig får du gratis adgang til festivalen. Det tror vi, er den primære årsag til, at folk vælger at blive frivillige.

 2. Mød nye mennesker og skab netværk: Som frivillig bliver du en del af et kæmpe fællesskab. Det er en fantastisk chance for at skabe nye venskaber og udvide dit netværk.

 3. Gør en forskel: Roskilde Festival er mere end bare musik; det er en festival med en mission. Ved at være frivillig bidrager du til festivalens non-profit arbejde, som støtter en række gode formål. 

 4. Interne fordele: Afhængig af hvilket team eller organisation du arbejder for, kan der være særlige interne fordele som rabatter eller gratis mad. Dette er en fin lille bonus oveni den allerede fantastiske oplevelse. Du vil blandt andet for adgang til Volunteers Village som er et specielt område kun for frivillige, hvor du kan oplade din mobil, bruge WIFI, og nyde gratis kaffe eller sodavand. Dette område tilbyder også en række boder og aktiviteter, som skaber en unik oplevelse for frivillige.

 5. Gratis transport og varme bade: Som frivillig får du gratis transport til og fra festivalpladsen (gældende for shuttlebus) og adgang til varme bade uden ekstra omkostninger. Dette er en dejlig komfort, især når du har brug for at slappe af og genoplade efter en lang vagt.

Lej Soundboks til Roskilde!

 • Tyveri- og skadesforsikring
 • 0,- depositum
 • Direkte levering til festivalen

Arbejdstimer og ansøgningsproces

Som frivillig skal du som sagt forvente at arbejde enten 24 eller 32 timer i alt. Disse timer kan fordeles over hele festivalugen eller koncentreres om onsdag til lørdag. Ansøgningsprocessen er enkel: Find en frivilligrolle, der interesserer dig, og ansøg via kontaktoplysninger angivet i opslaget. Du kan også finde frivilligopslag i Facebook-gruppen ”Roskilde Festival – Become a Volunteer”.

Du kan altså finde jobs på disse to måder: 

Vil du på hold med en ven/veninde? Så tag kontakt i fællesskab til kontaktpersonen, som er angivet i jobopslaget

Roskilde Festival frivillig

Du og dine venner kan desuden uden problemer melde jer som frivillige sammen. Når du finder en frivilligstilling gennem et jobopslag, så husk at give besked til den ansvarlige om, hvor mange I er i jeres gruppe, der ønsker at være en del af det samme frivillige team.

Alderskrav og regler

Du skal være mindst 15 år gammel for at være frivillig. For visse opgaver, såsom at arbejde med alkohol eller sikkerhedsrelaterede roller, skal du være 18 eller 21 år. En vigtig regel er nultolerance over for alkohol under vagter. Det betyder, at du hverken må drikke under din vagt eller møde op i påvirket tilstand. 

Roskilde Festival frivillig under 18

På Roskilde Festival lægges der stor vægt på sikkerheden og trivslen for de mange frivillige mellem 15 og 17 år. Det er en topprioritet at skabe et trygt og støttende miljø for dem. For at sikre dette er hver ung frivillig en del af et team, der ledes af en voksen teamleder. Disse teamledere er ikke kun mentorer, men også en kilde til sikkerhed og støtte, hvilket er afgørende for de unges positive oplevelse på festivalen.

For at holde forbindelsen mellem de unge frivillige og deres værger, er der mulighed for, at teamlederne kan registrere et telefonnummer til en værge. Dette sikrer en direkte og åben kommunikationslinje, hvis der skulle opstå behov.

Når det gælder arbejdsopgaverne for de unge frivillige, overholder festivalen nøje de gældende arbejdsmiljøregler for personer under 18 år. Dette indebærer, at de unge frivillige ikke udfører nattearbejde, ikke serverer alkohol eller tobak, og ikke påtager sig sikkerhedsrelaterede opgaver.

Hvad hvis jeg bliver syg?

Hvis du bliver syg, er det vigtigt, at du kontakter din teamleder hurtigst muligt. De fleste teamledere er forstående og vil forsøge at omarrangere din vagtplan. Husk, ærlighed varer længst – det er bedre at give besked end at udeblive uden varsel.

Konsekvenser ved udeblivelse

Ved udeblivelse fra en vagt uden gyldig grund, kan Roskilde Festival inddrage dit armbånd og opkræve en afgift på op til 4.500 DKK. Du risikerer også at blive udelukket fra at være frivillig de næste tre år.

Personlige tips til at skaffe sig et fedt frivilligt arbejde på Roskilde Festival

At være frivillig på Roskilde Festival er en unik og berigende oplevelse, og her er nogle personlige tips, som jeg har fundet effektive for at sikre sig et fedt frivilligt arbejde på festivalen.

Vær Hurtig og Proaktiv

Når det kommer til at ansøge om frivilligt arbejde på Roskilde Festival, er timing alt. Det er vigtigt at være hurtig på tasterne, da de bedste stillinger ofte bliver taget hurtigt, ligesom billetter til en populær koncert. Jeg anbefaler at holde øje med opslag på sociale medier, især Facebook, hvor mange organisationer og grupper annoncerer ledige frivillige stillinger. Vær klar til at ansøge med det samme, når stillingerne bliver slået op.

Netværk er Nøglen

En anden effektiv strategi er at udnytte dit personlige netværk. Hvis du har en specifik type job i tankerne, så prøv at finde den ansvarlige person via Facebook. Se om du har fælles venner, der kan hjælpe med at skabe forbindelse. En direkte henvendelse kan ofte være mere effektiv end en standard ansøgning.

Fremhæv Dine Unikke Færdigheder

Når du ansøger, er det vigtigt at fremhæve, hvorfor netop dine færdigheder og erfaringer gør dig til den perfekte kandidat til jobbet. En personlig og velbegrundet ansøgning, der viser din passion og forståelse for festivalens ånd, kan virkelig gøre en forskel.

Vær Fleksibel og Åben

Vær åben for forskellige typer af frivilligt arbejde. Selvom du måske har en bestemt type job i tankerne, kan det at være åben for forskellige muligheder føre til en uventet og givende oplevelse. Hver rolle på festivalen bidrager til den samlede magi og er en chance for at lære noget nyt.

Ved at følge disse personlige tips, tror jeg, at du kan øge dine chancer for at lande et fedt frivilligt arbejde på Roskilde Festival. Det handler om at være proaktiv, udnytte dit netværk, fremhæve dine unikke færdigheder og være åben for forskellige muligheder. Husk, at hver rolle på festivalen er vigtig og bidrager til den samlede oplevelse.

8 Eksempler på jobs

 Her er en oversigt over nogle af de frivillige jobs, der er tilgængelige på Roskilde Festival 2024:
 

1) Port- og Slusevagter med Foreningen Dragons Floorball

  • Sprogkrav: Dansk eller engelsk
  • Alderskrav: Mindst 18 år
  • Indsats: 32+ timer
  • Opgaver: Vagter ved porte og sluser, menneskekontakt, og sikring af adgangsveje.

2) Safetyværter til Beredskab

  • Sprogkrav: Dansk
  • Alderskrav: Mindst 21 år (enkelte roller for 18-20 år)
  • Indsats: 32+ timer eller medskaber-rolle på 100+ timer
  • Opgaver: Overvågning og sikkerhed på festivalpladsen og campingområder, håndtering af små udfordringer.

3) Safetyofficere til Beredskab

  • Sprogkrav: Dansk
  • Alderskrav: Mindst 21 år
  • Indsats: 100+ timer
  • Opgaver: Skadestedsledelse ved ulykker eller andre hændelser, del af safetyvært-teamet.

4) Port- og Serviceværter til Indre Plads med Foreningen GRØN

  • Sprogkrav: Dansk eller engelsk
  • Alderskrav: Mindst 18 år
  • Indsats: 32+ timer
  • Opgaver: Kontrol ved porte, tjek af adgangsgivende armbånd og kommercielle tjek.

5) Campingværter til Caravan Camping

  • Sprogkrav: Dansk eller engelsk
  • Alderskrav: Mindst 18 år
  • Indsats: 32+ timer (plus muligheder for frivillige med særlige behov)
  • Opgaver: Service og hjælp på Caravan-området, sikre en god festivaloplevelse for campinggæster.

6) Serviceværter til Esperantoholdet

  • Sprogkrav: Dansk
  • Alderskrav: Mindst 18 år
  • Indsats: 24+ timer (seniorrolle for 65+ år)
  • Opgaver: Vagt ved Port 19, velkomst af gæster, tjek af armbånd og tasker.

7) Livreddere til Beredskabet ved Badesøen

  • Sprogkrav: Dansk
  • Alderskrav: Mindst 18 år
  • Indsats: 32+ timer
  • Opgaver: Livredning ved Badesøen, sikring af overholdelse af retningslinjer.

8) Frivillige til Gourmet Burger og Thai Village

  • Sprogkrav: Dansk, engelsk, svensk eller norsk
  • Alderskrav: Mindst 18 år
  • Indsats: 32+ timer
  • Opgaver: Arbejde ved Gourmet Burger og Thai Village stande.

Disse roller giver en god indsigt i de forskellige typer af frivilligt arbejde, der er tilgængelige på Roskilde Festival. Hver rolle har sine unikke krav og ansvarsområder, hvilket giver en bred vifte af muligheder for at bidrage til festivalens succes. Vi anbefaler, at du tjekker Roskilde Festivals side ud her, for at få uddybende info omkring de forskellige jobs.

Hvem kan jeg henvende mig til, hvis jeg har yderligere spørgsmål?

Hvis du har et vigtigt spørgsmål, som du mangler svar på, kan du sende en e-mail til [email protected].

forfatter:

Del opslaget: 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Frivillig Smukfest

frivillig Smukfest

Frivillig på Smukfest 2024 Hvis du overvejer at blive frivillig til Smukfest 2024, så er denne guide lige noget for dig. Her får du et

Læs mere
Volt Roskilde Festival

Volt Roskilde Festival

Et hurtigt overblik: 1. Soundboks / Batteryswap 3. Lockers 2. Soundlock 4. Volt charging service 1. Din Guide til Batteriswap på Roskilde Festival 2024 Roskilde

Læs mere
Kongespil regler

Kongespil regler

Kongespil regler Forestil dig et spil, der tager dig med tilbage til vikingetiden, et spil, hvor strategi og sjov går hånd i hånd. Det er

Læs mere