Lej Soundboks – Prismatch og intet depositum

Shareboks

Miniguide til en bæredygtig fest

cocktail-750x1024

Miniguide til en bæredygtig fest

At være vært for en fest er sjovt, men det kan også generere en masse affald, såsom plastikkopper og engangsdekorationer. Heldigvis behøver du ikke at ofre din miljøbevidsthed, når du arrangerer en begivenhed. 

I denne guide giver vi dig tips og tricks til at holde en bæredygtig fest.

Send e-invitationer i stedet for papirinvitationer 

Det første skridt til at holde en bæredygtig fest er at sende elektroniske invitationer i stedet for papirinvitationer. Dette vil spare på papirspild og også reducere de transportemissioner, der følger med udsendelse af invitationer. Der findes mange gratis elektroniske invitationssider, f.eks. Evite eller Paperless Post, som giver dig mulighed for at oprette og sende invitationer online.

Brug genanvendelig pynt

Et af de største bidrag til spild ved en fest er engangspynt. I stedet for at bruge engangsfesthatte og streamers kan du bruge genanvendelige genstande som f.eks. bannere lavet af stof eller genanvendelige papirprodukter. Du kan også vælge naturlig dekoration som blomster eller planter, som kan komposteres efter festen.

Lej en soundboks

At leje en soundboks i stedet for at købe en, er ikke kun en miljøvenlig løsning, det er også omkostningseffektivt. En soundboks er altid populær ved fester og arrangementer, men det kan være dyrt at købe en. I stedet kan du overveje at leje en. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om at spilde penge eller tilføje til bunkerne af elektronisk affald på lossepladserne.

Sørg for genanvendeligt spisestel

Engangstallerkener, -kopper og -redskaber er praktiske, men har en stor indvirkning på miljøet. I stedet for at bruge disse, skal du vælge genanvendeligt spisestel. Du kan bede gæsterne om at medbringe deres eget, eller du kan leje tallerkener, kopper og redskaber fra festudlejningsfirmaer. Dette reducerer ikke kun affaldet, men giver også et strejf af klasse til din fest.

Genbrug og kompostering

Endelig skal du sørge for at have genbrugs- og kompostbeholdere til rådighed ved festen. Mærk hver beholder tydeligt, så dine gæster ved, hvor de skal lægge deres affald. Dette holder ikke kun din fest ren, men gør det også nemt for affaldsfirmaerne at adskille og bortskaffe tingene korrekt. Du kan også overveje at donere eventuelle madrester til et lokalt herberg eller lignende.

Det behøver ikke at være kompliceret eller dyrt at være vært for en bæredygtig fest. At leje en soundboks i stedet for at købe en, er blot en af de mange enkle ting, du kan gøre for at reducere din fests CO2-fodaftryk. Ved at følge tipsene i dette indlæg kan du afholde en sjov og miljøvenlig begivenhed, der helt sikkert vil imponere dine gæster. Husk altid at tænke på den indvirkning, som din fest har på miljøet, og tag det bevidste valg, der reducerer affaldet. 

Læs mere om bæredygtighed på travelgreen.dk.

forfatter:

Del opslaget: 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Frivillig Smukfest

frivillig Smukfest

Frivillig på Smukfest 2024 Hvis du overvejer at blive frivillig til Smukfest 2024, så er denne guide lige noget for dig. Her får du et

Læs mere
Volt Roskilde Festival

Volt Roskilde Festival

Et hurtigt overblik: 1. Soundboks / Batteryswap 3. Lockers 2. Soundlock 4. Volt charging service 1. Din Guide til Batteriswap på Roskilde Festival 2024 Roskilde

Læs mere
Kongespil regler

Kongespil regler

Kongespil regler Forestil dig et spil, der tager dig med tilbage til vikingetiden, et spil, hvor strategi og sjov går hånd i hånd. Det er

Læs mere