Lej Soundboks – Prismatch og intet depositum

Soundboks 4

Soundboks 4

Der er netop udgivet en ny Soundboks ved navn SOUNDBOKS Gen 4. Den nye model byder på mange nye, fede features, men bibeholder samtidig det bedste fra den tidligere model. Vi kigger nærmere på ”the new kid on the block” i denne anmeldelse.

Du kender helt sikkert til de traditionelle soundbokse, der har prydet det danske sommerlandskab og ikke mindst nattelivet gennem de sidste mange år. Nu har en ny og forbedret udgave gjort sit indtog på det danske lydmarked.

Og selvom den udadtil ligner især dens lillebror SOUNDBOKS Gen 3, så er der fundet plads til flere forbedringer.

For hvordan er det lige, at den differentierer sig fra tidligere modeller? Hvor finder jeg alle de nye og fede detaljer henne? Hvad er værd at vide om den? Spørgsmålene kan være mange, men vi forsøger i denne artikel, at gøre dig klogere på den nyeste model.

Soundboks 4

Ny Soundboks - Samme design

Mens Soundboks 4 utvivlsomt bringer nogle forbedringer med sig, kan de fleste ikke lade være med at tænke på, om det virkelig er en fuld opgradering eller mere en slags “Gen 3.1”. Det føles som en raffineret version af den tidligere model snarere end en helt ny innovation. Dette er især tydeligt, når man ser på de små ændringer i design og funktionalitet.

Den minder meget om lillebroren SOUNDBOKS Gen 3 i dens udseende, men som det ofte er med storebrødre, så har denne her også større muskler. Der er nemlig en grund til, at den er storebror.

De stødabsorberende hjørner, som du måske kender fra den tidligere model, er også at finde på denne. I praksis betyder det, at den ikke er skrøbelig og tager skade, såfremt du skulle tabe den eller lignende. Det kender du alt til.

Hvad du ikke kender til fra den tidligere model er, at denne nye model er totalt vandafvisende, hvilket tillader dig, at tage den med ud og bade på stranden, hvis det er det, du har lyst til.

Den nye model vejer desuden 16 kg, hvilket er et halvt kilo mere end den tidligere.

Men hvis du har passet din styrketræning og godt kan bære et halvt kilo mere, så er den nye model godt givet ud. Det er nemlig blevet lettere at fjerne risten på forsiden af højtaleren, hvilket blandt andet gør det nemmere for dig, at rengøre den, da der nemt kan komme snavs ind i risten.

Soundboks 4 batteri

Ligesom den tidligere version, så kan denne her også spille imponerende 40 timer i træk på halv lydstyrke – uden den behøves at lades op, vel at mærke. Forskellen er blot, at den nye model kan spille højere end nogen af dens forgængere har kunnet. Hvis du vil høre musik på ”fuld smadder”, så er den nye model altså lige noget for dig. En interessant observation, da  batteriet teknisk set er det samme som i den tidligere model – det holdet bare længere på grund af interne forbedringer, der gør højttaleren mere strømeffektiv. Dette er en vigtig detalje for dem, der planlægger at bruge Soundboksen i længere perioder uden opladning.

Desuden kan SOUNDBOKS Gen 4 også bruges, mens du lader batteriet op, så du ikke nødvendigvis skal vente på, at den bliver fuld opladt. Det er dog vigtigt, at du ikke skruer op på mere end halv lydstyrke, mens du har den til at lade op. Her kan du læse mere om Soundboks batteriet.

Hvordan forbinder jeg til min Soundboks 4?

Den nye model på markedet kan – ligesom dens forgængere – kun være forbundet til en enhed ad gangen.  Hvis du er den helt store popstjerne, eller hvert fald selv tror det, så kan du forbinde din nye soundboks med op til to mikrofoner. Så der er ikke længere nogen undskyldninger for ikke at invitere vennerne over til en omgang karaoke. Du kan også forbinde den med andre højtalere, så du kan få dem til at spille på samme tid.

Lyden på Soundboks 4

Og nu til det vigtigste af det hele. Nemlig lyden. Lydoplevelsen er nemlig også blevet markant forbedret i forhold til den tidligere model, og det er jo trods alt dens fornemmeste opgave, når det kommer til stykket. Du kan ovenikøbet indstille den på tre forskellige lydniveauer alt efter, hvilken anledning, du bruger den i.

Soundboks 4

De tre kategorier hedder lounge, dance and stage. Hvis du vil have det mest mulige ud af din soundboks, så skal den stå på stage, som har lidt fra alle verdener og fungerer til hverdagsbrug.

Men hvis du har inviteret til stor fest, har lavet dit eget private dancefloor i stuen og rigtig skal ud at svinge hofterne, så skal du måske overveje dance, der pepper lyden lidt ekstra op med lidt ekstra bas, som vi kender det fra natklubberne.

Har du derimod inviteret kæresten over til en stille og rolig hyggeaften, så er det måske lounge du skal bruge. Der er ikke den samme dunkende bas, men giver en mere afdæmpet og rolig stemning, der også kan fungere perfekt til de helt langsomme aftener, hvor du lige skal samle tankerne og have ro i hovedet – selv med musik. Det er også på dette niveau, hvor batteritiden holder længst.

Fælles for alle tre niveauer er at lyden bliver spillet i en uhørt høj kvalitet. En kvalitet, der ikke er set før fra nogle af de tidligere modeller. 

Som noget helt unikt, kan du sågar sammensætte det bedste fra alle tre niveauer i Soundboks-appen. Det vil sige, at du kan justere det præcis, som du har lyst til.

Som nævnt tidligere, så kan SOUNDBOKS Gen 4 altså spille endnu højere end tidligere, men det er i de færreste tilfælde, hvor du får brug for SÅ høj en lyd. Så hvis du bor i et tætbebygget område, så gør du altså klogt i ikke at skrue op på fuld lydstyrke på den nye model. Medmindre du gerne vil være uvenner med dine naboer, eller du vil have politiet rendende i tide og utide.

80 % lydstyrke burde være mere end rigeligt til at sætte en god fest i gang. Men selv her bør du advare dine naboer – bare for høflighedens skyld. 

Kan man forbinde Soundboks 4 og Soundboks 3?

Du kan parre din nye soundboks med en hvilken som helst anden soundboks, hvad enten det er den samme model eller andre modeller (pånær Gen. 1 og 2), og du kan parre din nye soundboks til op mod fem andre soundbokse. Er du i tvivl om hvordan, kan du med fordel læse vores blogindlæg om hvordan man forbinder flere Soundbokse.

Soundboks 4 Pris

Og nu til det helt store spørgsmål. Hvad koster den? Du får den nye SOUNDBOKS Gen 4 til 1399 dollars, svarende til knap 7999 kroner. Altså 500 kroner mere end hvad den tidligere SOUNDBOKS Gen 3 kostede, da den så dagens lys for første gang.

Soundboks 4 vs. Soundboks 3

Forskellen på Soundboks 4 og Soundboks 3 er i grove træk, at lyden på Soundboks 4 er finpudset på flere forskellige måder, batterilevetiden er en smule længere på højeste volume (niveau 11) og at grillen kan fjernes på få sekunder. 

Her opsummerer vi fordele og ulemper ved Soundboks 4 i forhold til Soundboks 3: 

Fordele:

20% længere batterilevetid på lydniveau 11.

Meget let at afmontere frontgitteret/grillen.

Forbedret lyd (bas + mellemtone)

Ulemper:

500,- kroner dyrere.

Cirka et halvt kilo tungere.

Om du vælger at knække sparegrisen for den nye Soundboks 4, lader vi være op til dig. Men nu har vi forsøgt, at klæde dig på til, hvad den nye model kan tilbyde. Vil du gerne prøve den nye Soundboks 4 for at se, om den er noget for dig, så kan du selvfølgelig altid leje den hos os uanset om begivenheden hedder privatfest, bryllup, konfirmation eller Roskilde Festival.

forfatter:

Del opslaget: 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Frivillig Smukfest

frivillig Smukfest

Frivillig på Smukfest 2024 Hvis du overvejer at blive frivillig til Smukfest 2024, så er denne guide lige noget for dig. Her får du et

Læs mere
Volt Roskilde Festival

Volt Roskilde Festival

Et hurtigt overblik: 1. Soundboks / Batteryswap 3. Lockers 2. Soundlock 4. Volt charging service 1. Din Guide til Batteriswap på Roskilde Festival 2024 Roskilde

Læs mere
Kongespil regler

Kongespil regler

Kongespil regler Forestil dig et spil, der tager dig med tilbage til vikingetiden, et spil, hvor strategi og sjov går hånd i hånd. Det er

Læs mere