Lej Soundboks – Prismatch og intet depositum

Soundboks batteri

Soundboks batteri

Soundboks batteri 🔋

Bag enhver ekstraordinær lydoplevelse står en pålidelig og kraftfuld strømkilde. Lad os præsentere dig for selve pulsen bag den legendariske Soundboks: batteriet. Dette er ikke bare en simpel strømkilde; det er nøglen til uafbrudt fest. Et banebrydende batteri, der ikke kun giver dig den frihed, du har brug for til at fylde enhver fest med lyd i topkvalitet, men også holder festen i gang i timevis – uanset hvor du befinder dig. 

I dette indlæg vil vi vende alt hvad der er værd at vide om Soundboks batteriet – herunder hvordan man oplader det, hvad man gør hvis det lyser rødt og meget mere – men først giver vi en klar oversigt over, hvad man ikke skal gøre med sit batteri: 

Hvad du skal gøre:

Oplade batteriet når det ikke er tilsluttet Soundboksen.

Holde batteriet opladt på mellem 20-80%.

Oplade batteriet med Soundboks' egen lader.

Hvad du ikke skal gøre:

Oplade batteriet imens det er tilsluttet Soundboksen.

Lade batteriet ligge afladt for længe mellem brug.

Oplade batteriet via en uoriginal lader fra eksempelvis Amazon.

Soundboks 2 batteri

Soundboks 2 batteri

En hovedforskel mellem Soundboks 2-batteriet og Soundboks 1-batteriet er kapacitet. Soundboks 2 har et batteri med en kapacitet på 12 volt og 7,8 amperetimer, som giver en total batterikapacitet på 156 wattimer. På den anden side har Soundboks 1 et batteri med en kapacitet på 12 volt og 5 amperetimer, noget som giver en total batterikapacitet på 60 wattimer. Med andre ord har Soundboks 2 en betydelig større batterikapacitet end Soundboks 1 – noget som giver længere spilletid.

Soundboks 3 batteri

Soundboks batteri

I grove træk er Soundboks 2- og 3 batteriet det samme. Rent visuelt er der dog forskel at finde på designet af knappen på batteriet. På Soundboks 3 batteriet er knappen rund med et lyn i, mens det på Soundboks 2 batteriet er fladt og cirkelformet.Trykker man på knappen på et Soundboks 2 batteri vil de stregerne lyse op med det samme, hvor der på et Soundboks 3 batteri  lyser én streg op ad gangen. Det synes vi her på redaktionen er lidt småirriterende og langsommeligt. 

Vores egen erfaring er derudover, at batteriteknologien dog er markant forbedret på det nye Soundboks 3 batteri, da vi oplever markant færre fejl og døde batterier, hvilket simpelthen skete for ofte på det tidligere Soundboks 2 batteri. 

❗Obs❗hvis batteriet lyser lilla:

I den tredje generation af Soundboksbatterier blev der introduceret en nyttig funktion: en reset-knap, der effektivt kunne løse det største problem, der var på tidligere generationer. Et almindeligt problem var, at batteriet kunne gå i sikkerhedstilstand og lyse lilla, når det var tomt og blev opladet samtidig med at det sad i Soundboks. For at nulstille batteriet og afhjælpe dette problem, kan man nu følge disse trin: Tryk én gang på knappen på toppen af batteriet og vent i 5 sekunder, indtil LED-lyset slukkes. Efter at LED-lyset er slukket, skal knappen holdes nede i cirka 5-10 sekunder, indtil en LED tænder. På dette tidspunkt er batteriet blevet nulstillet og klar til brug igen.

Soundboks batteri levetid

Batterilevetiden er 5 timer ved fuld volumen på 126 dB og op til 40 timer ved middel volumen. Dette gælder umiddelbart kun for Soundboks Go og Soundboks 3, mens Soundboks 4 præsterer en lidt længere batterilevetid, og Soundboks 1 og 2 præsterer en kortere batterilevetid. Det betyder, at du kan nyde uafbrudt musik i timevis, uanset om du er på en campingtur, en stranddag eller en festival.

Soundboks oplader 🔌

Soundboks laderen er altid inkluderet i købet af en Soundboks og leveres med det nødvendige tilbehør til at forbinde den til en strømkilde. Den typiske Soundboks-lader bruger et standard AC-stik til at forbinde til en stikkontakt og har et DC-stik eller et opladningsstik til at forbinde til soundboksens batteri.

Det er vigtigt at bruge den originale Soundboks-lader eller en anbefalet erstatningslader, da brug af uautoriserede ladere kan føre til beskadigelse af højttaleren eller batteriet og kan også annullere garantien.

Hvordan oplader man en Soundboks?

Det er heldigvis super simpelt at oplade sit Soundboks batteri. Du sætter blot din Soundbokslader i stikkontakten og forbinder endestykket på laderen med endestykket på dit Soundboks batteri – de to endestykker skal altså ende med at sidde i forlængelse af hinanden. 

Herunder vises det, hvor nemt det er at oplade sit soundboksbatteri 

Hvor lang tid tager det at oplade en Soundboks?

Det tager godt og vel 3,5 time at oplade batteriet fra totalt dødt til fuldt opladt ved brug af det medfølgende opladerkabel og en standard stikkontakt. Når batteriet er fuldt opladt holder det som beskrevet ovenfor i op til 40 timer afhængigt af lydstyrke.

Soundboks batteri lyser rødt

Hvis dit Soundboks-batteri lyser rødt, betyder det, at det er afladt og skal oplades. Vi har dog håndteret rigtig mange Soundboks batterier og ved, at det også kan indikere, at batteriet er defekt og kræver assistance fra Soundboks’ support. Så hvis en opladning ikke virker, har Soundboks heldigvis en genial support, der typisk svarer inden for 2-3 hverdage.

Gør dette inden du returnerer dit batteri : 

  1. Tilslut dit ladekabel til dit batteri
  2. Tryk på gummiknappen på dit batteri en gang.
  3. Vent 5 sekunder (Indtil lysene ikke lyser mere)
  4. Tryk nu på knappen og hold den inde i ca. 5 sekunder, indtil du ser 1 LED lys.
  5. Dit batteri burde nu være genstartet. 

Hvis ovenstående ikke virker – og ej heller det at lade på normal vis, så skal batteriet igennem support. Her oplyser du blot dit ordrenummer til deres support mail (vær’ obs på garantiperioden på 2 år) og derefter vil du blive guidet igennem processen for returnering. 

forfatter:

Del opslaget: 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Frivillig Smukfest

frivillig Smukfest

Frivillig på Smukfest 2024 Hvis du overvejer at blive frivillig til Smukfest 2024, så er denne guide lige noget for dig. Her får du et

Læs mere
Volt Roskilde Festival

Volt Roskilde Festival

Et hurtigt overblik: 1. Soundboks / Batteryswap 3. Lockers 2. Soundlock 4. Volt charging service 1. Din Guide til Batteriswap på Roskilde Festival 2024 Roskilde

Læs mere
Kongespil regler

Kongespil regler

Kongespil regler Forestil dig et spil, der tager dig med tilbage til vikingetiden, et spil, hvor strategi og sjov går hånd i hånd. Det er

Læs mere